Nalewka pomarańczowa (Liqueur d'orange)
nalewka z pomarańczy i skórek pomarańczy oraz goździków

składniki:

2 funty skórek z pomarańczy, 1/4 funta suszonych pomarańczy, 8 łutów goździków, 8 kwart spirytusu, 2 kwarty wody


Rodzaj artykułuNalewka pomarańczowa (Liqueur d'orange)<br/>nalewka z pomarańczy i skórek pomarańczy oraz goździków

Dwa funty proszku ze skórek pomarańczowych, namoczonych, wykrojonych z białego, ususzonych i utłuczonych, ćwierć funta suchych pomarańcz, 8 łutów goździków sklepowych, nalać 8 kwart spirytusu a i 2 wody, moczyć przez 16 dni i sam spirytus oddestylować, zasyropować i zafarbować pomarańczowo.

Podobne przepisy
Statystyki
Zliczam
Nalewka - przepisy na nalewki - nalewka-info.pl


Ostatnio czytano:

Wczytuję


Ostatnio aktualizowano:


Projektowanie wnętrz Warszawa